Akupunktio ja kiinalainen lääketiede

Meridiaanihieronta -kurssi jätti pysyvän kaipuun ja haaveen opiskella jonain päivänä akupunktiohoitajaksi. Olin päättänyt kuitenkin ensin syventää ja juurruttaa homeopaatin ammattitaitoa muutaman vuoden.

Aloin odottaa kolmatta lastani ja kävin akupunktiohoidossa raskauden ajan selkävaivojeni vuoksi ja myös siksi, että todettiin eteisistukka. Päätin tehdä kaikkeni, ettei riskiraskaus, joka minulla toista lasta odottaessa oli, uusiutuisi. Homeopatian lisäksi olin kuullut, että akupunktiolla voi tukea myös istukan liikkumista ylemmäs oikealle paikalleen. Toki istukka monesti nousee raskauden aikana paikoilleen, mutta kerran tällaisen raskauden kokeneena, en jäänyt odottelemaan kuinka nyt kävisi.

Joka akupunktiohoidon jälkeen selkä oli kivuton ja mielialakin todella pirteä ja energinen.

Päätin että minun on lähdettävä opiskelemaan tätä hienoa vanhaa taiteella parantamisen lajia, akupunktiota. Kun 3. lapseni oli vuoden vanha, hakeuduin Tampereella Neijing kouluun akupunktiohoitaja- ja kiinalaisen lääketieteen opintoihin.

Neljä opiskelu vuotta siinä meni, niin kuin pitikin. Tuija Vuorion opetuksessa ja hänen johdattamanaan pääsimme myöskin tekemään valmistumis seminaarimatkan pääkoulullemme Espanjaan, Tianiin.

Nämä opintovuodet olivat 3 lapsen yh-yrittäjä äidille erittäin haastavia mutta selvisin niistäkin. Tässä kohtaa pystyi todeta, että jos jostain haaveilee ja jotain päättää niin ihmeitä tapahtuu ja kaikki on mahdollista.

Vastaa