Purentalihashieronta

25 min 35 €

50 min 52 €

Hoidon kuvaus

Purentalihashieronnalla pyritään hoitamaan purentaelimistön häiriöiden aiheuttamia vaivoja. Purentaelimistön toimintahäiriöllä eli TMD-oireilla (temporomandibular disorders) tarkoitetaan puremiseen osallistuvien kudosten sairaus- ja kiputiloja.

Puremalihakset ohjaavat leukanivelten liikettä, jolloin leuka vuoroin avautuu ja sulkeutuu, liikkuu eteen, taakse ja sivulta toiselle.

Leukanivelet voivat naksua, rahista ja leuka väsyä. Niihin voi tulla liikerajoituksia ja jumeja. Osa oireista on sellaisia, ettei niitä aina huomata yhdistää ihan heti puren­taelimiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi silmän alueelle heijastuva kipu, niska- ja hartiasärky, huimaus sekä korva-, nielu- ja äänentuotto-ongelmat. Korvat voivat tuntua tukkoisilta ja soida. Ääni saattaa käheytyä ja pettää ja kurkussa olla palan tunne. Narskuttelu eli bruksismi on purentalihaksille epänormaalia toimintaa. Hampaiden kuuluu levätä muulloin kuin syödessä. Jomottava päänsärky ohimoilla, kipua poskien, leuan ja korvien alueella, migreeni, poskiontelovaivat, nielemisvaikeudet mm voivat helpottua purentalihashieronnassa.

Hieronnassa käsitellään niskan ja kaulan aluetta, pään lihaksia ja hierotaan myös purentalihaksia osittain poskien sisäpinnoilta. Osaan purentalihaksista ei pääse käsiksi kasvojen pinnalta, jolloin hieronta tapahtuu suun kautta.

Poskien sisäpintojen hieronnan aikana hieroja käyttää kumihanskoja ja huolehtii tarkasti asianmukaisesta hygieniasta.

Purentalihasten hieronnalla voi rentouttaa purentalihaksia ja helpottaa kipuja. Kun kireydet saadaan aukeamaan, purentalihaksiin on helpompi löytää pysyvä rentous harjoittelun avulla. Pään ja suun alueen lihasten käsittely vapauttaa myös äänentuottoa sekä hengitystä. Hieronnasta jää kokonaisvaltaisesti rentoutunut olo.

Hieronta saattaa laukaista migreenin tai päänsäryn migreeniin taipuvaisella ihmisellä, mutta yleensä sen jälkeen päänsärkykierre helpottaa pidemmäksi aikaa.

Kireyksien avaamiseen saattaa tarvita muutaman hoitokerran, ensimmäiselle käynti kerralle olisi hyvä varata 50 min aika.

Hoitajat: Tanja Soila

Peruutusehdot

Alle 24 h peruuttamattomista varauksista veloitamme kyseisen hoidon hinnan

Yhteystiedot

Natursole, Aleksanterinkatu 28 A, Tampere, Finland

+358453109550

tanja@natursole.net

Purentalihashieronta
Purentalihashieronta