top of page
  • tanja6572

Virtsatietulehdus, pissavaivaako?

Tihentyneet vessakäynnit, kirvely ja polttelu virtsatessa? Vaikuttaa tulehdukselta. Tulehdus voi olla myös oireeton. Kylmettyminen, tiukat vaatteet ja reipas seksielämä altistavat virtsatie -infektioille.


Syypäänä virtsatietulehdukseen ovat bakteerit, jotka ovat useimmiten suolistosta peräisin. Tulehdus voi pahimmillaan edetä munuaisiin. Jos nousee kuumetta, kylkiin tai selkään kolottaa, kannattaa mennä lääkäriin pikimmiten. Antibioottihoito on tällöin paikallaan, mutta uuden pissatulehduksen ennaltaehkäisyä voi kokeilla luonnonmukaisella hoidolla. Luonnonmukainen hoito hoitaa tulehduskierteen kuntoon, ei peitä oireita alleen tai laske omaa vastustuskykyä ja täten altista uusille virtsatie -infektioille.


Karpalomehu ja puolukka ovat happamuutensa ja c-vitamiinipitoisuuksiensa vuoksi tehokkaita hoitamaan virtsateitä, sekä tulehduksen ensioireisiin heti nautittuina tehokkaita luonnonlääkkeitä. Näiden marjojen sisältämät protoantosyanidit tuhoavat bakteereita ja estävät niiden tarttumista virtsateiden limakalvoille. Molemmat marjat myös tukevat vastustuskykyä ja limakalvojen hyvinvointia, koska ne sisältävät kasviestrogeenejä ja kversetiiniä.


Veden juominen päivän mittaan pitää munuaisten ja virtsateiden toiminnan hyvänä, ja huuhtelee ja puhdistaa virtsateitä. Rakko tyhjenee säännöllisesti ja bakteerit huuhtoutuvat pois.


Persiljavesikuuri on munuaisten hellä hoitaja. Laita pari lehdykkää tuoretta persiljaa kannun pohjalle, kaada päälle noin 1l kuumaa vettä, anna hautua 20min ja juo päivän mittaan, joka päivä kahden viikon ajan. Tämä kuuri puhdistaa ja tukee munuaisia, sekä tämän kuurin avulla saat herätettyä luonnollisen janon tunteen.


Nokkonen sopii pissatulehduksen ennaltaehkäisijäksi ja tukihoidoksi antibioottikuurin rinnalle. Sitä on helppo lisätä leipätaikinaan, keittoihin tai hauduttaa teeksi. Luontaistuotekaupasta löytyy nokkosta jauheena ja teenä.


Probiootit eli hyviä bakteereja sisältävät kapselit ja erikoisjugurtit ja -piimät ehkäisevät virtsatietulehduksen uusiutumista. Ne auttavat palauttamaan elimistön ja suoliston hyvää bakteeriflooraa, etenkin antibioottikuurin jälkeen.


Homeopaattisia lääkkeitä joita voi käyttää virtsatietulehduksen ensioireisiin ovat mm. apis, cantharis ja belladonna. Kannattaa varata aika homeopaatin vastaanotolle, niin kotihoitokin onnistuu homeopaattisilla läääkkeillä sen jälkeen helpommin.

19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia Olin päässyt taas opiskeluun kiinni kunnolla ja koska minua edelleen ajoi intohimo oppia ihmisestä mahdollisimman laajasti, otin haaveekseni ja tavoitteekseni lähteä opi

Akupunktio ja kiinalainen lääketiede Meridiaanihieronta -kurssi jätti pysyvän kaipuun ja haaveen opiskella jonain päivänä akupunktiohoitajaksi. Olin päättänyt kuitenkin ensin syventää ja juurruttaa ho

Tiibetiläinen hunajahoito ja suklaahieronta Päätin myös käydä kurssit tiibetiläiseen hunajahoitoon ja suklaahierontaan. Saksalan Tertun opetuksessa pääsin näiden herkullisten hemmotteluhoitojen maailm

bottom of page