top of page
  • tanja6572

Vastustuskykyä rakentamaanSyksyllä alkavat taas flunssat ja muut terveyttä horjuttavat vaivat kiusata. Nyt onkin hyvä alkaa pohjustaa omaa vastustuskykyä. Ulkoilu, riittävä lepo ja monipuolinen ruoka ovat tärkeitä. Suolistossamme on hyviä bakteereja ja kun bakteerikanta on hyvä on myös vastustuskykymme loistava. Miten sitten parantaa oman suoliston bakteerikantaa?


Marjat ovat hyviä, maistuvia vitamiini ja kuitupommeja. Marjojen siemenet sisältävät terveellisiä rasvahappoja. Tyrni on hapan marja ja sisältää erittäin paljon c-vitamiinia, myös e-vitamiinia ja beetakaroteenia. Tyrnin c-, e-vitamiini ja flavonoidipitoisuuksien ansioista tyrni tukee immuunijärjestelmää tehokkaasti. Mustikat sisältävät myös paljon flavonoideja. Puolukka ona hapan ja sen ansoista hyvin säilyvä marja. Happojen lisäksi puolukka sisältää kivennäis- ja hivenaineita.


Hapankaali on maitohappokäytetty ja hyvin terveellinen ruoka näin syksyllä. Hapankaali sisältää paljon c-vitamiinia, koliinia ja asetyylikoliinia ja entsyymejä, tukien täten suoliston toimintaa.


Maitohappobakteeri -valmisteet ovat myös hyväksi vastustuskyvylle. Kannattaa hankkia valmiste, joka sisältää mahdollisimman montaa eri maitohappobakteerikantaa.


Homeopatialla voidaan myös pohjustaa vastustuskykyä ja tietenkin myös hoitaa tehokkaasti jos flunssa sattuu iskemään. Mitä nopeammin flunssan ensioireisiin homeopaattista lääkettä otetaan, sen nopeammin flunssa saadaan selätettyä. Homeopatiasta löytyy akuuttilääkkeitä mm.nuhaan, kuumeeseen, yskään, ripuliin,erilaisiin tulehduksiin, bakteereihin ja viruksiin. Se millä perusteella mikäkin lääkeaine valikoituu, riippuu täysin siitä, millaisia oireita potilaalla on. Toisen flunssa alkaa nenän vuotamisella, toisen jäsenkivuilla ja kolmannen kurkun kuivuudella. Esimerkiksi homeopaattisen kotiapteekkikurssin avulla voi oppia homeopaattisen lääkinnän perusteita ja siten hoitaa hyvin kotona flunssan ensioireet kuriin.

2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia Olin päässyt taas opiskeluun kiinni kunnolla ja koska minua edelleen ajoi intohimo oppia ihmisestä mahdollisimman laajasti, otin haaveekseni ja tavoitteekseni lähteä opi

Akupunktio ja kiinalainen lääketiede Meridiaanihieronta -kurssi jätti pysyvän kaipuun ja haaveen opiskella jonain päivänä akupunktiohoitajaksi. Olin päättänyt kuitenkin ensin syventää ja juurruttaa ho

Tiibetiläinen hunajahoito ja suklaahieronta Päätin myös käydä kurssit tiibetiläiseen hunajahoitoon ja suklaahierontaan. Saksalan Tertun opetuksessa pääsin näiden herkullisten hemmotteluhoitojen maailm

bottom of page