• tanja6572

Pulsatilla, kotiapteekin homeopatiahelmet nro 13

Pulsatilla eli ahokymänkukka, on leinikkikasvi jota kasvaa meillä puutarhoissa. Sitä on käytetty yrttilääkinnässä päänsäryn ja ruoansulatusvaivojen hoitoon. Homeopaattisena lääkeenä pulsatilla on erityisesti naistenvaivojen ja lasten tulehdus- ja flunssa aine.


Oireet ovat vaihtelevia ja mieliala ailahtelee. Lapsi kaipaa kipeänä ollessaan lohtua ja syliä. Oireet saattavat huonontua iltaa kohden. Lämpö pahentaa myös oireita ja potilas kaipaakin raitista ilmaa. Myös raskausajan vaivoihin Pulsatilla sopii hyvin.


Silmätulehduksessa jossa muodostuu paksua keltaista rähmää, tai nuha jossa on paksua keltaista tai kellanvihreää räkää, sopivat pulsatillan oireistoon. Korvatulehdus, jossa runsasta eritettä joka saattaa sisältää märkää.

1 katselukerta0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Akupunktio ja kiinalainen lääketiede Meridiaanihieronta -kurssi jätti pysyvän kaipuun ja haaveen opiskella jonain päivänä akupunktiohoitajaksi. Olin päättänyt kuitenkin ensin syventää ja juurruttaa ho

Tiibetiläinen hunajahoito ja suklaahieronta Päätin myös käydä kurssit tiibetiläiseen hunajahoitoon ja suklaahierontaan. Saksalan Tertun opetuksessa pääsin näiden herkullisten hemmotteluhoitojen maailm