top of page
  • tanja6572

Kilpirauhanen, elimistömme vauhdittajaTyössäni olen huomannut, miten moni kärsii kilpirauhasvaivoista. Tiedä sitten mikä lisääntyneeseen oireiluun mahtaa olla syynä. Itselleni on tullut mieleen lisäntynyt kännyköitten käyttö, puhelinten säteilyhaitoista kun ei vielä tiedetä tai tiedoteta tarpeeksi. Niska-hartiaseudun jumitukset on yksi tekijä. Tämän olen todennut tehdessäni meridiaanihierontoja. Iirisanalyysin avulla näkee monesti kilpirauhasen heijastepisteessä merkkejä asiakkailla. Vaikka laboratoriokokeet näyttäisivät, että omat kilpirauhasarvot ovat viitearvojen sisällä, niin vajaa- ja liikatoimintaoireista saatetaan silti kärsiä. Iirisanalyysejä tehdessä olen huomannut monasti, että kilpirauhasen merkki saattaa näkyä toisessa silmässä, mutta toisessa silmässä ei näy mitään merkkiä kilpirauhasen kohdalla. Tälläisessa tapauksessa asiakas on monasti jo kärsinyt oireista, mutta verikokeissa ollaan viitearvojen sisällä. Iirisanalyysin avulla voi myös nähdä että johtuuko kilpirauhasvaivat esim niskojen jumituksesta vai jostain muusta.


Kilpirauhanen sijaitsee kaulalla ja on umpieritysrauhanen. Kilpirauhasen tehtäviin kuuluu tyroksiinin ja trijodityroniinin valmistus. Kun kilpirauhanen alkaa kenkkuilla, ilmenee moninaisia oireita. Vajaatoiminnassa aineenvaihdunta hidastuu huomattavasti. Vatsa ei toimi, ummettaa ja saattaa turvottaa, paino luonnollisesti nousee. Mieliala saattaa laskea ja yleisvointi on väsynyt ja tähän monasti ensin määrätään masennuslääkkeet, tutkimatta kokonaisuutta yhtään enempää. No saadaanpahan diagnosoitua lisää masentuneita ja lääketehtaat kiittää. Lääkärit voisivat kuitenkin edes teettää kilpirauhaskokeet nähdäkseen että onko kyse masennuksesta vai kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Useampi asiakkaani on joutunut vaatimalla vaatia kilpirauhaskokeet itselleen.


Kilpirauhasen liikatoiminta aiheuttaa väsymystä (valvottamisesta johtuen), palelua, lämpöilyä ja hiusten lähtöä. Sydän saattaa tykyttää ja kovasta syömisestä huolimatta paino laskea. Hikoilu saattaa lisääntyä ja iho punoittaa. Kädet saattavat täristä herkästi.


Jodin riittävä päivittäinen saanti on kilpirauhaselle tärkeää. Merikalat ja äyriäiset ovat hyviä jodin lähteitä. Merilevävalmisteet saattavat pitkän aikaa käytettynä aiheuttaa kilpirauhasen liikatoiminnan oireita, joten niiden käytön kanssa tulee olla varovainen. Valkoiset jauhot, sokerit ja muut prosessoidut elintarvikkeet kannattaa vaihtaa esim. spelt jauhoihin, raakaruokosokeriin ja ruusu-tai merisuolaan ja mahdollisimman puhtaaseen, mieluiten luomuruokaan.


Niska- hartia alueen hieronta ja lymfakierron elvyttäminen hyödyttää kilpirauhasen toimintaa. Meridiaanihieronta on loistava keino sysätä elimistön aineenvaihdunta tehokkaasti käyntiin. Myös suklaahieronta ja hunajahoito herättelevät aineenvaihduntaa ja lymfakiertoa.

Suosittelen myös käyttämään mahdollisimman paljon handsfree/kaiutinta puhelimeen puhuttaessa ja kännykkä kannattaa sijoittaa mahdollisimman kauaksi itsestä yön ajaksi.


Homeopatiassa on useita hyviä aineita kilpirauhasen toiminnan tasaamiseen. Homeopatialla saadaan sysättyä elimistö hakemaan tasapaino myös kilpirauhasen osalta. Jos tyroksiini lääkitystä on ehditty käyttää jo yli 3kuukautta, niin siinä vaiheessa homeopatialla ei enää pystytä kilpirauhasta auttamaan. Muuten kyllä voidaan elimistön terveyttä muilta osin tukea homeopatialla.

4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia Olin päässyt taas opiskeluun kiinni kunnolla ja koska minua edelleen ajoi intohimo oppia ihmisestä mahdollisimman laajasti, otin haaveekseni ja tavoitteekseni lähteä opi

Akupunktio ja kiinalainen lääketiede Meridiaanihieronta -kurssi jätti pysyvän kaipuun ja haaveen opiskella jonain päivänä akupunktiohoitajaksi. Olin päättänyt kuitenkin ensin syventää ja juurruttaa ho

Tiibetiläinen hunajahoito ja suklaahieronta Päätin myös käydä kurssit tiibetiläiseen hunajahoitoon ja suklaahierontaan. Saksalan Tertun opetuksessa pääsin näiden herkullisten hemmotteluhoitojen maailm

bottom of page